VIRTUAL CFO

Membantu Pengurusan Kewangan Anda

Membantu dalam bidang kewangan syarikat dan terlibat dalam hala tuju strategik supaya menambah nilai syarikat anda.

Mengenai Kami

Ilhami Advisory Services Sdn Bhd ditubuhkan pada tahun 2022 bertujuan menyediakan perkhidmatan kewangan kepada syarikat-syarikat khususnya SME di Malaysia.

Misi kami adalah membantu perniagaan untuk memaksimakan nilai syarikat (Value Creation & Value Maximization) dalam masa yang sama mempunyai Sistem Kewangan yang kukuh.

Perkhidmatan kami termasuk perancangan kewangan, laporan prestasi, bookkeeping & perakaunan dan banyak lagi, di mana ia sangat sesuai untuk syarikat permula dan perniagaan yang sedang berkembang.

IAS-logo

Virtual CFO

Sesebuah syarikat memerlukan pekerja yang mahir dalam selok belok kewangan dan kebiasaannya pekerja ini adalah CFO atau Finance Manager. Kadar gaji bagi CFO adalah tinggi dan ia menjadi masalah bagi syarikat yang sedang mengembang kerana belum mempunyai aliran kewangan yang kukuh.

Kami menyediakan khidmat Virtual CFO dimana kami akan menjadi ‘key-person’ dalam menguruskan kewangan syarikat anda. Servis kami akan dijalankan secara maya secara amnya. Antara skop kerja VCFO adalah:

 • Budgeting & Forecasting
 • Performance Report
 • Performance Review
 • Review of Management Accounts
 • KPI setting & monitoring
 • Review & Recommendation of FRS
 • Tax Planning
 • Compliance
 • Financial Analysis
 • Financial Management
 • Corporate relationship with tax agent and auditor

Perakaunan merupakan salah satu cabang penting dalam perniagaan dan Sdn Bhd perlu mengikut pematuhan yang ditetapkan dimana laporan kewangan beraudit perlu di serah simpan di SSM.

Kami menyediakan servis Bookkeeping & Perakaunan untuk anda samada ia disediakan secara bulanan atau tahunan. Analisa Laporan Kewangan tahunan akan dilaporkan juga bagi memastikan anda memahami status kewangan syarikat anda. Matlamat kami adalah memastikan pelanggan kami celik berkenaan kewangan syarikat.

Accounting Services

accounting-services-process

Business AdvisoryDengan pengalaman terkumpul hampir 30 tahun dari pelbagai industri, kami kongsikan pengalaman dan ilmu kami dalam pengurusan perniagaan dan perancangan strategik untuk membantu memacu perniagaan anda supaya menjadi perniagaan yang maju dan berdaya saing serta mempunyai kelestarian.
Anda perlukan mentor dalam perniagaan? Biar kami bimbing anda supaya anda dapat mengelak dari melakukan kesilapan-kesilapan yang sering dilakukan sekiranya tiada perancangan perniagaan yang baik. Kami juga menyediakan sesi pembelajaran dan latihan bersama pekerja- pekerja anda berkenaan pengurusan perniagaan dan kewangan syarikat.

Business & Financial CoachHarga

Anggaran harga bagi perkhidmatan kami:

harga-pakej

Hubungi kami untuk dapatkan sebut harga sebenar atau harga untuk servis lain.

blue-line

Servis Lain

Kami juga bekerjasama dengan rakan niaga kami untuk membantu anda mendapatkan servis berkenaan perniagaan anda.

Setiausaha Syarikat

Setiap Syarikat Sdn Bhd perlu melantik setiausaha yang bertauliah untuk membantu pendaftaran syarikat, menguruskan perihal pematuhan syarikat, Bukan setakat itu, malah berperanan dalam pengurusan dalaman syarikat.

Dengan perkhidmatan setiausaha syarikat lebih dari 10 tahun kami menyediakan perkhidmatan ini khususnya bagi syarikat-syarikat di Lembah Klang.

Sebarang pertanyaan atau mendapatkan khidmat setiausaha, klik sini.

blue-line-2

Servis Dashboard Power BI

Dalam mengembangkan perniagaan, maklumat yang diperoleh akan menjadi sangat banyak dan perlu di analisa, dan dijadikan laporan supaya menjadi maklumat yang tepat untuk membuat keputusan.

Kami menyediakan servis Dashboard menggunakan Microsoft Power BI. Untuk maklumat lanjut berkenaan servis dan harga, klik sini.

blue-line-2

Perlukan Maklumat Lanjut? Hubungi Kami!

Hantarkan mesej anda ke info@ilhami.my
atau
Ilhami Advisory Services Sdn Bhd (1447431-K)

L-02-07, Conezion Commercial, Lebuh IRC
IOI Resort City, Persiaran Utara
62502, Putrajaya.

Sertai kami dalam media sosial :